Laten we samen de Omloop Kluisbergen pimpen!

Omloop Kluisbergen wil dé wandel klassieker van de Vlaamse Ardennen zijn. Een moment om naar uit te kijken voor de geoefende en ongeoefende wandelaar, voor jong en oud, dus ook voor jou! Maar blinken we onze wandelschoenen nog altijd even enthousiast op? Kijken we nog altijd met evenveel enthousiasme als vroeger uit naar dat gezellig drukke lenteweekend in mei?

Misschien verwacht jij wel eens iets anders van Omloop Kluisbergen of heb je goede ideeën die je graag met het bestuur en de gemeente Kluisbergen wil delen? Sinds jaar en dag trekt een team van enthousiaste organisatoren aan het zeel van de Omloop Kluisbergen. Dit jaar is het tijd voor vernieuwing - net zoals veel van onze wandelaars grenzen willen verleggen vinden we het tijd om daar ook eens aan te denken.

De Omloop van de toekomst?

Het afgelopen jaar zijn we intensief aan de slag gegaan om de Omloop Kluisbergen te herdenken. We gingen in dialoog met onze wandelaars met als doel hen beter te begrijpen en samen te bekijken op welke vlakken we het concept en format van onze mooiste wandeling kunnen herwerken.

De volgende stap is meningen en ideeën sprokkelen. We zijn overtuigd dat we heel wat kunnen opsteken van mensen uit de regio. Samen met jou willen we nadenken over de Omloop Kluisbergen van de toekomst.

Deze aanpak heet co-creatie, dat is samen op zoek gaan naar waardevolle ideeën en zo de Omloop Kluisbergen pimpen tot een niet te missen event voor iedereen. Toegeven, het klinkt redelijk experimenteel, maar er zijn al heel wat voorbeelden van erg succesvolle initiatieven bekend.

Wat is co-creatie nu concreet?

Het is een nieuwe vorm van hedendaags samenwerken, waarbij alle deelnemers samen nadenken over een concept of een plan. In een co-creatie werkgroep staan dialoog, ‘common ground’, enthousiasme, eigen mening, achtergrond en diversiteit centraal.

In een aantal kleine groepjes worden bepaalde vragen neergelegd om zo, met hulp van een facilitator, in groep tot concrete ideeën en oplossingen te komen. In de context van de Omloop Kluisbergen willen we graag bekijken waar we verandering kunnen realiseren om zo dit evenement een boost te geven.

Hoe gaan we co-creatie toepassen voor de Omloop?

Het bestuur van Omloop Kluisbergen wil je graag uitnodigen om een avond samen komen en samen een co-creatie oefening doen. Dit initiatief heeft de volle steun van de gemeente Kluisbergen, zij zullen uiteraard ook aanwezig zijn. Het belooft een boeiende oefening te worden, jouw inbreng is van onschatbare waarde.

Ben je een wandelaar en ken je Kluisbergen op je duimpje, dan kan je ons heel wat suggesties geven over het ideale wandelparcours? Baat je een vakantiehuisje uit in de streek?, dan is jouw visie op toerisme van onschatbare waarde. Misschien zit je wel in een jeugdbeweging of vereniging, jouw kennis en ervaring om evenementen in elkaar te steken kan ons helpen om eens buiten het doosje te treden. Hou je van de gezellige drukte, maar wandel je zelf niet (meer) mee? Ook dan is je inbreng erg nuttig.

Omloop Kluisbergen en de gemeente zijn alvast erg enthousiast en willen jou er heel graag bij. Iedereen is welkom, van 9 tot 99 jaar.

Praktisch

De workshop vindt plaats in GOC Kwaremont op maandag 19 maart van 19:00h tot 22:00h
Iedereen is welkom, wandelaar of niet, jong of oud. Graag roepen we op voor jouw deelname.

In kleine groepjes zal je meedenken aan de Omloop van de toekomst. Wij zorgen voor de uitdagingen, de facilitatie van de oefening en uiteraard ook de nodige natjes en droogjes.We hopen op je deelname, breng gerust vrienden en familie mee.

Om alles te kunnen klaarzetten vragen we je om in te schrijven via onderstaand online inschrijvingsformulier.